Háromszéken lassul a koronavírus járvány terjedése

A szerző felvétele/archívKovászna megye prefektúrája kedden arról tájékoztatott, hogy Háromszéken az elmúlt 24 órában 77 új fertőzöttet azonosítottak és 5,96 ezrelékes a fertőzöttségi mutató.

Kedden Háromszéken 1351 aktív fertőzött szerepelt a nyilvántartásban, a legtöbb Sepsiszentgyörgyön, ahol 596 fertőzöttet tartanak nyilván. A háromszéki megyeszékhelyen 9,33 ezrelékre nőtt a fertőzési mutató.

Kovászna megyében jelenleg Sepsikőröspatakon a legnagyobb a fertőzöttségi mutató 12,38 ezrelék. Árkoson a mutató 11,63 ezrelék, Bodokon pedig 8,12 ezrelék. A többi Kovászna megyei településen 8 ezrelék alatti, és nincs olyan közigazgatási egység, ahol nem regisztráltak fertőzöttet. Háromszéken az elmúlt 24 órában 4 halálesetet regisztráltak koronavírus fertőzéshez köthetően.

A prefektúra keddi jelentése szerint az elmúlt 24 órában 328 adag oltást használtak fel: 78 személy kapta meg az első, 67 a második, 67 pedig a harmadik adagot. Ugyanakkor 116 személy az egydózisú Johnson&Johnson vakcinát igényelte. Háromszéken csökkent az oltakozási kedv, hiszen múlt héten naponta mintegy ezren oltakoztak. 

Kapcsolódók

Kimaradt?