Hargita megyében a koronavírus-járvány kezdete óta 41 rendőr fertőződött meg

A Hargita Megyei Rendőrség 41 alkalmazottja kapta el a koronavírus-fertőzést a járvány kezdete óta, egy személy közülük tavaly decemberben életét veszítette a fertőzés szövődményeinek következtében – közölte az Agerpres hírügynökséggel Gheorghe Filip rendőrségi szóvivő.

A koronavírus-járvány egyetlen halálos Hargita megyei rendőráldozata egy brassói kórházban veszítette életét. Ebben az időszakban 39 rendőr volt kötelező karanténban vagy otthoni elkülönítésben. Gheorghe Filip hangsúlyozta, hogy az érintettek nem munkavégzés közben fertőződtek meg, hanem a legtöbben szabadidejükben barátaiktól, családtagjaiktól kapták el a betegséget.

„Érezhető volt a hiányuk, amíg karanténban voltak, hiszen nélkülük kellett dolgoznunk. Kimondhatatlanul sajnáljuk azt a kollégánkat, akit elveszítettünk, de hála istennek, a többiek megnyerték a harcot a betegséggel és visszatértek a munkába” – mondta a szóvivő.

Hozzátette, hogy idén eddig egyetlen Hargita megyei rendőrnél mutatták ki a koronavírus-fertőzést, akit azóta már gyógyultnak nyilvánítottak, így jelen pillanatban egyetlen rendőr sem beteg. Gheorghe Filip azt is elmondta, hogy a rendőrségi alkalmazottak körében szerdán kezdődik meg az oltás, az első napon kapja meg a vakcinát a rendőrfőkapitány is.

„Mindegyik kolléga saját felelőssége, de mindannyiunk érdeke is, hogy egészségesek legyünk és ne jelentsünk veszélyt a körülöttünk lévőkre” – összegzett a szóvivő.

(Címlapkép: Weradio)

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?