banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Ha ilyen fagylaltot vásárolt, ne fogyassza el!

Július közepe óta hét áruházlánc vonta ki a forgalomból a gyártó General Mills kérésére a Häagen-Dazs Plain Vanilla megnevezésű termékek egy részét, mert a jégkrémben etilén-oxid szermaradványt észleltek - közölte pénteken honlapján az Országos Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Hatóság.

A tájékoztatás szerint az Auchan, a Selgros, a Carrefour, a Mega Image, a Cora, a Kaufland és Profi hozta meg ezt az elővigyázatossági intézkedést. Az áruházláncok a 460 ml-es kiszerelésű, 2023. május 21-nél korábbi minőségmegőrzési idejű termékeket vonták ki a forgalomból.Illusztráció: PexelsA gyártó közölte: aki a jégkrémet megvásárolta, ne fogyassza el, hanem vigye vissza a vásárlás helyére. A termék teljes vételárát nyugta bemutatása nélkül is visszatérítik az üzletben.

A belga szövetségi élelmiszerbiztonsági Hivatal (FASFC) csütörtökön bejelentette, hogy tíz fajta Häagen-Dazs vaníliafagylaltot kivontak a forgalomból, miután az egyik ellenőrzött tételben rákkeltő vegyületet találtak egy kontrollvizsgálaton. Az etilén-oxid (ETO) egy Európában betiltott növényvédő szer.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?