Figyelmeztetés: felhőszakadás, jégeső, szélvihar várható szinte az egész országban

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) újabb figyelmeztetést adott ki, így 17 órától az ország nagy részén heves esőzésre, jégesőre és zivatarokra vonatkozó figyelmeztetés lesz érvényben. A riasztás pénteken reggel jár le.

Június 13-án 17.00 óra és június 14-én 6.00 óra között a Bánság déli részén, Olténiában, Munténiában, Dobrudzsában, Erdély nagy részén és Moldova déli felén légköri instabilitás várható: ez felhőszakadásban, zivatarokban, rövid ideig tartó széllökésekben (55-70 km/h) és jégesőben fog megnyilvánulni. Rövid időközönként vagy halmozódva a csapadék mennyisége 20...30 l/négyzetméter, elszigetelt esetekben pedig több mint 40 l/négyzetméter lesz. Az ANM szerint hasonló jelenségek más régiókban is előfordulnak majd kisebb területeken.Illusztráció: Pexels
Az időjárás az ország nagy részén általában változékony marad. Átmenetileg felhős lesz az ég, délutántól és az éjszaka folyamán
növekszik a felhőzet, ekkor időszakosan heves záporok, zivatarok, rövid ideig tartó szélerősödés, kis területen, főleg a déli régiókban zivatarok és jégeső is előfordulhatnak.

A hőmérséklet az ország déli részén továbbra is meleg lesz, míg Munténiában, Dél-Olténiában és Dobrudzsában kellemetlenül meleg, a páratartalom-hőmérsékleti index (ITU) 80 körül alakul; a maximum hőmérséklet általában 23 és 33 fok között, a minimum hőmérséklet pedig 11 és 22 fok között lesz.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?