banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Felhőszakadásokra és viharos szélre számíthatunk csütörtökig

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) felhőszakadásokra és viharos szélre vonatkozó másodfokú (narancssárga) riasztást adott ki az ország középső, déli és északkeleti részében fekvő megyékre és a fővárosra.

A szakemberek szerint szerda déltől csütörtök délig Moldova északi felében, helyenként Erdélyben, Munteniában és Oltenia északkeleti részében felhőszakadások, szélviharok, gyakori villámlások várhatók és jégesőre is számítani lehet. A széllökések sebessége meghaladja a 70–80 kilométert óránként.

Illusztráció: Adobe Stock

A leeső csapadék mennyisége helyenként meghaladhatja a 35–40 litert négyzetméterenként, kisebb kiterjedésű területeken pedig az 50–80 litert is.

A következő megyék állnak részben vagy teljes egészében riasztás alatt: Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Szeben, Brassó, Kovászna, Vrancea, Buzău, Bákó, Beszterce-Naszód, Hargita, Maros, Neamţ, Suceava, Botoşani, Iaşi. A fővárosra szintén érvényes a riasztás.

Az ANM szerint ugyanakkor a szerdai nap folyamán elsőfokú (sárga) kánikulariadó van érvényben a fővárosban valamint Vaslui, Vrancea, Galac, Brăila, Buzău, Prahova, Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, Ilfov megyében.

Az említett területeken a hőmérséklet-páratartalom index meghaladja a kritikus 80-as értéket, a nappali hőmérsékleti értékek 34–37 Celsius-fok körül tetőznek – figyelmeztet az ANM.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_3QCqSgiR_Artboard 2-100.jpg
banner_GPTpbb6w_970x250.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?