Fehér lesz a karácsony Hargita és Kovászna megye hegyvidékein

Havazásra ébredtek Hargita és Kovászna megye lakói pénteken. Egész Székelyföldön havazik, főleg a hegyvidéki területeken, így már biztos, hogy fehér karácsonyuk lesz az ott élőknek.

Havazással kedveskedett az időjárás Székelyföldön a tél szerelmeseinek, különösen Kovászna és Hargita megye hegyvidéki területei öltöztek hófehér takaróba. A Brassó megyei út- és hídügyi igazgatóság (DRDP) tájékoztatása szerint kora reggel óta járják az utakat az tisztító járművek: 83 gépjármű végzi a hótalanítást az országutakon és eddig mintegy 400 tonna csúszásgátló anyagot szórtak le.

Maros, Hargita és Kovászna megyében nedves úttestre kell számítaniuk a sofőröknek. Havas az út Gyergyószentmiklós és a Békás-szoros közötti szakaszon, valamint Parajd és Gyergyószentmiklós között is Hargita megyében.

Az igazgatóság adatai szerint az utakon nem okozott gondot a havazás, szél sem nehezíti a forgalmat. Bár a következő napokban az időjárás felmelegedésére számítunk, arra kérik az autósokat, hogy továbbra is óvatosan közlekedjenek és sebességüket az útviszonyokhoz igazítsák.

A Brassó megyei út- és hídügyi igazgatóság ezzel a vidóval kívánt szép ünnepet a szolgáltatási területén élőknek:

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
(Borítókép: Farkas Endre)

Kimaradt?