Ezek a szabályozások leszek érvényesek Maros megyében az ünnepek alatt

Fotó: Madarász ÁkosMaros megyében az ünnepek ideje alatt a korlátozó intézkedések nagy részét feloldják.

Így karácsonykor és szilveszterkor éjszaka is lehet majd közlekedni, a maszkot pedig csak ott kell majd felvenni, ahol zsúfoltság van. Emellett a szilveszteri rendezvények is nyilvánosak lesznek, illetve az éttermek is nyitva tarthatnak egész éjjel – jelentette ki a sajtónak Damian Samoilă, a Maros megyei prefektúra szóvivője.

„Az ünnepek alatt az éttermek, kávézók 50 százalékos kihasználtsággal tarthatnak nyitva. Ezekben a kereskedelmi egységekben, ami a nyitvatartási órarendet illeti nem lesz korlátozás, azon személyek a számára, akik be vannak oltva, akik átestek a koronavírus által okozott betegségen, akik fel tudnak mutatni egy 72 óránál nem régebbi PCR tesztet, vagy akik rendelkeznek egy 48 óránál nem régebbi negatív antigén tesztel”- sorolta a szóvivő. Mint fogalmazott, lehetőség lesz az újévre való átállás jegyében szabadtéri rendezvények szervezésére és lebonyolítására létszám- és időkorlát nélkül, de a maszk viselése és a megelőző intézkedések betartása kötelező.

A marosvásárhelyi rendőrök is aktívabbak lesznek az ünnepek alatt. Naponta 150 rendőr teljesít majd szolgálatot, valamint a többi közrendvédelmi hatóság munkatársa. „Az ünnepek alatt figyeljünk a tömegben, mert fennáll a veszélye, hogy a tolvajok áldozatává váljunk” – tanácsolta Aurica Sabău, a Maros Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Mint mondta, a karácsonyt megelőző időszakban olyan tényezők is közrejátszanak, amelyek segítik a lopás terjedésének lehetőségét. Ezek közé tartozik többek között az is, hogy ünnepek alatt nagyon sokan elutaznak és üresen marad otthonuk. Hangsúlyozta, a következő időszakban a közlekedési rendőrök is aktívabban részt vesznek a forgalom irányításában elsősorban a bevásárlóközpontok környékén.

Kapcsolódók

Kimaradt?