FRISSÍTVE – Esőre és viharokra lehet számítani szerda reggelig

Esőre és viharokra figyelmeztető sárga riasztást adott ki kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat az ország 16 nyugati, központi és déli megyéjére.

Fotó: Agerpres

Az előrejelzések szerint a fokozott légköri instabilitás miatt kedden 14 órától szerda reggel 6 óráig a Bánságban, a Körösvidéken, Olténiában és helyenként Erdélyben és Munteniában záporokra, felhőszakadásra, gyakori villámlásra, viharossá fokozódó szélre és elszórtan jégesőre is számítani lehet. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 15–20, helyenként a 30–40 litert négyzetméterenként.

A sárga riasztás Fehér, Argeş, Arad, Bihar, Kolozs, Krassó-Szörény, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Giurgiu, Hunyad, Olt, Szeben, Temes, Teleorman és Vâlcea megyére érvényes.

FRISSÍTÉS: Az ország nagy részét érintő, erős szélre figyelmeztető elsőfokú riasztást is kiadott az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az ANM szerint május 18-án, szerdán reggel 6 és este 9 óra között megerősödik a szél Moldvában, Muntenia keleti részében, Dobrudzsában, a Bánságban és a Körösvidéken. A széllökések sebessége elérheti az 55–70 kilométert óránként. Helyenként a Déli-Kárpátokban és a Keleti-Kárpátokban a széllökések sebessége meghaladhatja a 60–70 kilométert óránként, a magasan fekvő zónákban pedig akár a 90–100 kilométert is óránként.

Az ország többi részében szintén szeles időre lehet számítani a szerdai nap folyamán, óránkénti 45–55 kilométeres sebességgel fújhat a szél. Az idő fokozottan lehűl, a csütörtökre virradó éjszaka a medencékben fagypont alá csökkenhet a hőmérséklet.

A következő megyékre érvényes a riasztás: Fehér, Argeş, Arad, Bákó, Bihar, Brăila, Botoşani, Brassó, Buzău, Călăraşi, Krassó-Szörény, Konstanca, Dâmboviţa, Gorj, Galac, Hunyad, Ialomiţa, Iaşi, Neamţ, Prahova, Szeben, Suceava, Tulcea, Temes, Vâlcea, Vrancea és Vaslui.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?