Énekszó gyertyafénynél – a Föld Órája Szatmárnémetiben

A szatmári megyeszékhelyen idén is megemlékeztek a Föld órájáról – az új főtéren lekapcsolták a fényeket, gyerekek éneke töltötte meg a teret.

A szerző felvételeiA Föld órája a Természetvédelmi Világalap (WWF) által életre hívott nemzetközi esemény, melyben arra kérik a háztartásokat és a vállalkozásokat, hogy kapcsolják le és ki a nem létfontosságú lámpáikat és elektromos berendezéseiket egy órára, hogy ezzel is felhívják a figyelmet az éghajlatváltozás elleni cselekvés szükségességére. A kezdeményezés 2007-ben indult Ausztráliából, és 2008-ban vált nemzetközivé.

A világ számos részén tartanak különböző rendezvényeket a Föld Órája alkalmából, ezekhez pedig évekkel ezelőtt csatlakozott Szatmárnémeti is. Az idei évben pedig egy igazán hangulatos eseményt szervezett a polgármesteri hivatal és a G. M. Zamfirescu Kulturális Központ.

Az eseményt Szatmárnémetiben az energiatudatosságra nevelés jegyében szervezték meg. Március 25-én este fél kilenc és fél tíz között az új főtéren amellett, hogy lekapcsolták a közvilágítást, több mint száz gyermek részvételével ünnepeltek.

 A gyerekek – a Madrigal Kórus tagjai, az MT Creative Art Studio fiataljainak és az Urban Tribal Band dobosainak – koncertjének hangjai betöltötték a teret, a gyermekek kezében a gyertyaláng pedig különös hangulatot teremtett. A koncerthez használt hangosítás árammal működött, ám a szervezők ebben is illeszkedtek a Föld Órája üzenetéhez: még nappal, napelemmel begyűjtött áramot használtak ehhez.

Kapcsolódók

Kimaradt?