banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_UeQde8dZ_2_300x250.gif

Emil Boc polgármester ígéri: 2030-ra Patarét el fog tűnni Kolozsvár mellől

A Kolozsvár melletti pataréti nyomortelep felszámolását ígéri Emil Boc polgármester.

Az elöljáró egy pénteki városfejlesztési konferencián beszélt erről.  „Az integrációs politikák, az oktatás és a lakhatás fejlesztése révén 2030-ra Patarét már nem fog létezni” - idézte Emil Bocot egy helyi portál.

 

A polgármester elmondta, hogy a gettó felszámolása és a jelenleg ott élő romák integrációja a kolozsvári önkormányzat egyik nagy elkötelezettsége, és remélik, hogy a kormány is támogatni fogja őket, így lépésről lépésre meg tudják valósítani.

„Már tettünk lépéseket, a pataréti lakosok egy része már kapott lakást Kolozsváron különböző országos, európai és norvég projektek keretében. Az integrációval az emberek oktatásban részesülhetnek, munkahelyet és lakhatást biztosítunk számukra, így lehetőségük lesz egy tisztességes élethez. Nem hagyom, hogy rögtönzött építkezéseket végezzenek Pataréten” - mondta a polgármester.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Pataréten található a kolozsvári szeméttelep, amely a nevét a szomszédos falutól Patától kapta. Jelenleg mintegy 1500 roma él ott, egy részüket kilakoltatták a kolozsvári hatóságok.

(Címlapfotó forrása: FDP Cluj)

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?