Emberkereskedőkre csapott le a DIICOT – kiskorúak szexuális kizsákmányolása a vád

A szervezett bűnözés és terrorizmus elleni ügyészség (DIICOT) feloszlatott egy csoportot, amely kiskorúakat zsákmányolt ki szexuálisan Romániában és az Egyesült Királyságban. Az áldozatok között 13 és 14 évesek is voltak. 

A DIICOT ügyészei szerdán három razziát tartottak több bukaresti helyszínen a szervezett bűnözői csoport létrehozására, kiskorúak kereskedelmére, emberkereskedelemre, szexuális cselekményre és kiskorú megerőszakolására vonatkozó ügyben, tájékoztat közleményben a vádhatóság.
A nyomozás során kiderült, hogy 2019 és 2024 júliusa között nyolc gyanúsított bűnözői csoportot hozott létre Bukarestben. Céljuk az volt, hogy több áldozat szexuális kizsákmányolásából anyagi hasznot húzzanak Romániában és az Egyesült Királyságban. Az áldozatok közül kettő kiskorú volt
A bűnözői csoport tagjai több kiszolgáltatott személyt toboroztak, akiket végül prostitúcióra kényszerítettek, az ügyfeleket egy honlapokról választották ki.Illusztráció: Pexels
Két 13 és 14 éves áldozatot kényszerítettek prostitúcióra és a csoport tagjaival való szexre. A 13 éves áldozatot azután szervezték be, hogy a bandavezér kihasználta az életkorát és hátrányos családi helyzetét. A lány Romániában és az Egyesült Királyságban folytatott prostitúciót. A 14 éves áldozatot szexuálisan kizsákmányolták, és többször kényszerítették szexuális kapcsolatra a bűnözői csoport egyik tagjával. A bűncselekményből származó bevételt a bűnbanda vezetője gyűjtötte be, és megosztotta a többi gyanúsítottal.

A rendőrség által központosított adatok szerint 2024 első hat hónapjában Bukarestben 70 esetben regisztráltak 15 év alatti kiskorúval való szexuális kapcsolatot és 37 esetben kiskorú megerőszakolását.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?