Elveszítette a töltényeit egy gyergyószentmiklósi vadász, hatalmas bírságra számíthat

Gyergyószentmiklós egyik utcáján veszítette el tölténytáskáját egy 70 éves vadász, most akár 10.000 lejes bírságra is számíthat.

A táskát egy nő találta meg, és bevitte a rendőrségre. A Hargita megyei rendőrség sajtóirodája arról számolt be, hogy vasárnap egy 66 éves nő jelentkezett a gyergyószentmiklósi rendőrkapitányságon, és azt mondta, hogy át akar adni néhány, a járdán talált töltényt. A rendőrség első ellenőrzései során kiderült, hogy a táskában 13 darab, 223-as kaliberű Remington, vadászfegyverhez használt töltény volt. A rendőrök kiderítették, hogy a töltényeket egy helybeli veszítette el, aki különben rendelkezik vadászati engedéllyel. Illusztráció: PexelsA megtalált lőszereket a Hargita Megyei Rendőrfelügyelőség Fegyver-, Robbanóanyag- és Veszélyes Anyagok Szolgálatának rendőrei gyűjtötték össze - számol be az Agerpres hírügynökség. A fegyverek és lőszerek rendszeréről szóló 295/2004-es számú törvény értelmében az engedélyköteles halálos vagy nem halálos fegyverekhez használt lőszerek elvesztése 5.000 lej és 10.000 lej közötti pénzbírsággal büntetendő, amelyhez további szankcióként a fegyvertartási, -viselési és -használati jog 6 hónapra történő felfüggesztése is jár.

A rendőrség emlékezteti a halálos fegyverek viselésének és használatának jogával rendelkezőket arra a kötelezettségükre, hogy a fegyvert és a lőszert biztonságos körülmények között kell tartaniuk, hogy illetéktelen személyek ne férhessenek hozzá.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?