Elütött az utcán és súlyosan megsebesített egy fiatal nőt egy kotró-markológép

Ittasan ült a kotró-markológépre a Kolozs megyei Aranyosgyéresen egy munkás, figyelmetlensége miatt a markolókanállal elütött és súlyosan megsebesített egy 25 éves fiatal nőt, aki éppen az utcában parkoló autójába ült volna be. Az ápolónői vizsgára készülő áldozat súlyos medencetörést szenvedett.

A balesetet okozó férfinak nem volt a munkagép kezeléséhez szükséges jogosítványa, míg a B kategóriás vezetői engedélyét is bevonták, mivel korábban már elkapták ittas vezetéssel. A férfi egyébként a fiatal nő utcájában a vízvezetékek javításán dolgozott.  

Az Antena3 televízió által közzétett felvételeken látszik, amint a nő beülne az autójába, amikor a gyorsan érkező munkagép nekihajt.

„Kimentem az utcára, és láttam, hogy közeledik az exkavátor. Arra gondoltam, hogy nem nyitom ki a kocsi ajtaját, amíg a munkagép el nem halad mellettem. Amikor a közelembe ért, csak azt láttam, hogy hirtelen balra, felém kanyarodik, de ekkor már nem volt lehetőségem odébb lépni” – részletezte a televízió híradójának a nő.

Utolsó erejével még segítséget kért: az otthon tartózkodó apját hívta telefonon, aki kisietett az utcára. A láthatóan ittas munkás megpróbálta eltussolni az ügyet, amikor látta, hogy mekkora bajt okozott. Az apának még pénzt is ajánlott, ha nem jelenti az esetet a hatóságoknak. Nem járt sikerrel.  

A helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy a férfinak nem is volt engedélye kotró-markológép kezelésére, a jogosítványát pedig korábban ideiglenesen bevonták ittas vezetés miatt. A férfit bevitték a rendőrségre, de csak azután tudták kihallgatni, miután kijózanodott. A vallatást követően elengedték, szabadlábon védekezhet.

A férfit alkalmazó vállalat képviselője úgy nyilatkozott, hogy a munkásnak korábban is voltak alkoholproblémái, de azért tartották alkalmazásban, mert jól dolgozott, négy ember munkáját is képes volt elvégezni.

A 25 éves nő várhatóan a következő három hónapot ágyban tölti, és emiatt nem vehet részt a felvételi vizsgáján sem, amelyen katonasági ápolónőnek jelentkezett volna.

(Címlapkép: YouTube)

Kapcsolódók

Kimaradt?