Első- és másodfokú árvízvédelmi készültség van érvényben több erdélyi folyószakaszon

Fotó: Bihar megyei ISUElső- és másodfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el kedden a hidrológusok szerda délutánig 19 folyó vízgyűjtő medencéjében.

Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet szakembereinek előrejelzése szerin kedd 12 órától szerda 16 óráig a következő folyók áradhatnak ki: Visó, Iza, Szamos, Kraszna, Sebes-Körös, Fekete-Körös, Fehér-Körös, Maros, Béga, Temes, Nera, Cserna és Duna, illetve a Zsil, Olt, Argeş, Ialomiţa és Szeret kisebb mellékfolyói.

A másodfokú árvízvédelmi készültség a következő folyószakaszokon van érvényben: Nagy-Szamos (Beszterce-Naszód megye), Zsil (Gorj megye), Gilort (Gorje megye), Olt (Szeben, Vâlcea és Argeş megye) és Olteţ (Vâlcea és Gorj megye).

Szerda 16 óráig a következő 29 megye folyóin van érvényben elsőfokú árvízvédelmi készültség: Máramaros, Beszterce-Naszód, Bihar, Kolozs, Szilágy, Szatmár, Arad, Hunyad, Hargita, Maros, Brassó, Szeben, Temes, Krassó-Szörény, Gorj, Mehedinţi, Dolj, Kovászna, Vâlcea, Argeş, Olt, Dâmboviţa, Prahova, Ilfov, Suceava, Neamţ, Bákó, Vrancea és Buzău. 

Kapcsolódók

Kimaradt?