Elhunyt Kelemen Atilla volt Maros megyei parlamenti képviselő

 

Hetvenhárom éves korában elhunyt Kelemen Atilla, az RMDSZ volt parlamenti képviselője, a szövetség Maros megyei szervezetének egykori elnöke.

Kelemen Atilla halálhírét a Maros Megyei Ebtenyésztők Egyesülete jelentette be szombaton, amelynek alapító tagja és tiszteletbeli elnöke volt.

Kelemen Atilla öt képviselői mandátumot szerzett, 2016-ig volt tagja a román parlamentnek. 1996 és 2004 között az RMDSZ képviselőházi frakciójának vezetője volt. 2007-ben, Románia uniós csatlakozását követően európai parlamenti képviselő volt.

Emellett versenybíró volt a Nemzetközi Kinológiai Szövetség keretében, volt a Román Állatorvosi Kamara alelnöke, a Román Lovasszövetség alelnöke és a JokeyClub Románia tagja.

Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke Facebook-oldalán közzétett üzenetében búcsúzott Maros megyei kollégájától.

„1991-ben, amikor hazatér az Egyesült Államokból, azonnal közéleti feladatot vállal az RMDSZ-ben. (...) Mindenben a pontosságra törekedett, és maximalista volt a lovas sportban, a Szövetség meghatározó politikusaként, vezetőjeként, szóban és tettben egyaránt. Kelemen Atillát a Szövetség saját halottjának tekinti" - írta az RMDSZ szövetségi elnöke. 

Kimaradt?