banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Életét vesztette egy háromszéki fiatal, miután az ittas sofőr felborult az autójával

Életét vesztette egy háromszéki fiatal, aki kirepült egy balesetező autóból.

A Kovászna megyei rendőrség tájékoztatása szerint vasárnap éjjel 1 órakor az 112-es hívószámon riasztották a baróti rendőrséget, hogy az erdővidéki Nagyajta területén halálos baleset történt.

A helyszínelő nyomozók megállapították, hogy egy 21 éves fiatalember ittasan vezette az autót Miklósvár irányából Nagyajta fele tartó szakaszon, de egy veszélyes bal kanyarban elveszítette uralmát a járműve fölött, kicsúszott az úttestről, és az út melletti mezőben felborult.

Borulás közben kirepült az autóból az anyósülésen utazó 24 éves férfi, aki nem viselte a biztonsági övet. A fiatalember súlyos sérüléseket szenvedett és a helyszínen életét veszítette, számolt be a háromszéki rendőrség.

Az autót vezető 21 éves fiatalember és a jármű másik utasa, egy 20 éves lány kisebb sérüléseket szerzett, őket a kórházba szállították, ahol orvosi ellátásban részesültek.

A Kovászna megyei rendőrség hozzáteszi: megszondáztatták a balesetező autót vezető fiatalembert és kiderült, hogy leheletében 0,52 milligramm /liter alkohol volt, ezért vért vettek tőle a véralkoholszint megállapítása érdekében. A sofőr ellen gondatlanságból elkövetett emberölés, testi sértés és ittas vezetés vádjával indítottak bűnvádi eljárást.

(Címlapi illusztráció forrása: Román Rendőrség)

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?