Egyre valószínűbb, hogy betiltják a TikTok használatát az állami intézmények alkalmazottai számára

A TikTok alkalmazás betiltása a romániai intézményekben „komoly elemzés tárgya” kell legyen, különösen azért, mert számos félretájékoztató és propagandaüzenet terjed ezen a csatornán keresztül – jelentette ki csütörtök este a miniszterelnök.

Nicolae Ciucă és Marcel Ciolacu vásárhelyi sajtótájékoztatója | Fotó: gov.roNicolae Ciucă a képviselőház elnökével, Marcel Ciolacuval közösen tartott sajtótájékoztatót Marosvásárhelyen. Újságírói kérdésre válaszolva a kormányfő kifejtette, nem lát problémát abban, hogy Románia az Európai Bizottság és más országok álláspontjához igazodjon ebben a kérdésben, de a döntést a szakemberek adataira kell alapozni.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) és a képviselőház elnöke, Marcel Ciolacu megelőlegezte, hogy ebben a kérdésben a román hatóságok az Európai Bizottság álláspontjához fognak igazodni. „Meggyőződésem, hogy az elkövetkező időszakban komolyan megvizsgáljuk ezt a kérdést, és az Európai Unióéval azonos álláspontra fogunk helyezkedni” – jelentette ki.

Az Európai Bizottság egy héttel ezelőtt az intézmény informatikai biztonságának javítása érdekében megtiltotta munkatársai számára a kínai TikTok közösségimédia-alkalmazás használatát a vállalati eszközökön és a mobileszköz-szolgáltatásába bevont személyes eszközökön egyaránt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?