Egymás zsarolják a kormánypártok: mindegyik saját államfő-jelöltet akar a másik támogatásával

A Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) is kitart amellett, hogy saját jelöltet indít az államelnök-választáson. Ugyanakkor abban bíznak, ki tudják taktikázni, hogy a másik párt az ő jelöltjüket támogassa.

Ha a Szociáldemokrata Párt nem fogadja el Nicolae Ciucă liberális pártelnököt közös jelöltnek, tárgyalásokat kezdenek a teljes romániai jobboldallal, mondta szerda este Bogdan Rareș, liberális európai parlamenti képviselő a Digi24 hírtelevízió műsorában. Közben Marcel Ciolacu, a PSD elnöke úgy fogalmazott, már „tízszer elmondta”, hogy saját jelöltjük lesz.Fotó: Agerpres A PNL jelöltje fogja megnyerni az elnökválasztást. Az egész román jobboldal mögé fog állni, ha nem megyünk a PSD-vel közös jelölttel. Ha nem sikerül tandem-megoldást választanunk a PSD-vel, ha nem fogadják el Nicolae Ciucăt jelöltnek, akkor tárgyalásokat kezdünk az összes magát jobboldalinak valló erővel, hogy megszerezzük a támogatásukat. Ez természetes, nincs semmi abnormális, a viselkedésünk nyílt és átlátható" – mondta Bogdan Rareș.

Arra a kérdésre, hogy ez nem okoz-e gondot a kormányban, Rareș Bogdan így válaszolt: „Kivel kormányozzunk? Nem kormányozhatunk a jobboldali pártokkal, mert megosztottak".

Marcel Ciolacu szerdán kijelentette, hogy a PSD-nek lesz sját elnökjelöltje, és elutasította Nicolae Ciucă támogatását.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?