Egy kilogrammnyi kannabiszt foglaltak le a kolozsvári rendőrök 26 házkutatás nyomán

Egy kilogramm kannabiszt és 200, feltehetően pszichoaktív szereket tartalmazó csomagot találtak a rendőrök a Kolozsváron, Szászfenesen és Kisbácsban szerdán végzett 26 házkutatás nyomán.

A Kolozs megyei rendőrség szervezett bűnözés elleni osztályának tagjai és a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) ügyészei 26 házkutatást végeztek Koloszváron és a város tőszomszédságában levő két községében 12, kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított személynél, derül ki az Országos Rendőr-főkapitányság (IGPR) szerdán kiadott közleményéből.

A kábítószereken kívül lefoglaltak még 16 620 lejt, 7890 eurót, több mobiltelefont, egy légpuskát, valamint a drogok méréséhez és porciózásához szükséges eszközöket.

Tizenegy személyt 24 órás őrizetbe vettek.

A közlemény értelmében a gyanúsított személyek 2019 óta foglalkoztak kábítószer-kereskedelemmel Kolozs és Hunyad megyében. A rendőrök megtaláltak ugyanakkor egy körözött férfit, akit korábban jogerősen 4 év letöltendő börtönbüntetésre ítéltek feltehetően pszichoaktív hatású szerekkel való kereskedelem miatt.

Az akcióban Fehér és Maros megyei rendőrök és kolozsvári csendőrök is részt vettek.

(Fotó: Pixabay)

Kapcsolódók

Kimaradt?