Kórházba került egy diák, miután osztálytársai állítólag felgyújtották őt

Súlyos égési sérülésekkel szállították kórházba a Botoșani megyei Flămânzi város középiskolájának egyik 17 éves diákját, miután állítólag osztálytársai felgyújtották őt. Néhány fiú gyúlékony anyaggal és öngyújtóval játszott az osztályteremben. A fiú osztálytársai azt állítják, hogy többször megpróbálták kivenni az öngyújtót a gyermek kezéből – írja a Stiri de Cluj.

Az eset még hétfőn történt, amikor a diákok technológia órán vettek részt. A tanár, aki egyben a gimnázium igazgatója is, néhány percre elhagyta az osztálytermet, ekkor történt a baleset. „Amikor bementem láttam, hogy megégett a fiú, ekkor hívtam a mentőket. Megkérdeztem, hogy mi történt, a gyerekek azt válaszolták: ő tette”.

Fotó: Kulcsár Mária

Az osztályteremben lévő táblákat csak alkoholos szerrel lehet tisztítani, ami gyúlékony – mondta az igazgatónő. „Letörölte a táblát a tisztítószerrel, de öngyújtó volt a kezében. Az osztálytársai azt mondták, hogy megpróbálták elvenni tőle az öngyújtót" – tette hozzá az igazgató.

A fiút kórházba szállították, súlyosan megégett az arca és a mellkasa is. Miután az orvosok stabilizálták az állapotát, átszállították a iași-i gyermekkórházba.

A fiúnak állítólag több magatartási problémája is volt a múltban, mivel különleges oktatást igényel. Az az apa szerint többször is bántották a gyermeket az osztálytársai. A fiú pedig azt állítja, hogy az osztálytársai valóban felgyújtották őt. „A gyerekek megmondták neki, hogy mit csináljon, ő pedig megtette" – mondja a fiú apja.

A hatóságok nyomozást indítottak, hogy kiderítsék, mi történt az osztályteremben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?