Egészségügyi minisztérium: a betegek tájékozódjanak a gyógyszerek helyes használatáról

Az egészségügyi minisztérium szombaton arra biztatta a betegeket, hogy előzetesen tájékozódjanak a gyógyszerek helyes használatáról, és arra figyelmeztetett, hogy az orvosságok „visszaélésszerű használata” világszerte emberek millióinak okoz egészségkárosodást.

A minisztérium a betegbiztonság világnapja alkalmából adott ki közleményt. Ebben emlékeztetett arra, hogy az Egészségügyi Világszervezet az idei világnap témájának a gyógyszerek biztonságos használatát jelölte ki.

Illusztráció: Adobe Stock

„Az egészségügyi minisztérium arra biztatja a betegeket és hozzátartozóikat, hogy tájékozódjanak a gyógyszerek helyes használatáról, és ezeket a termékeket csak engedélyezett forrásból vásárolják. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a gyógyszerek nem engedélyezett, online forrásból történő beszerzése növeli a hamisított termékek vásárlásának kockázatát” – olvasható a közleményben.

A minisztérium szerint a gyógyszerek helytelen használatának következményei világszerte betegek millióit érinti, és a betegbiztonság elhanyagolásából eredő költségek megterhelik az egészségügyi rendszert.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?