Egészséges négyes ikreket hozott világra egy koronavírusos nő

Három fiút vártak, végül négynek adott életet egy 36 éves suceavai nő a iași szülészeten. A 34. hétre született ikrek és az édesanyjuk és jól van a körülményekhez képest – még ha a mama koronavírusos is.

A gyerekek mesterséges megtermékenyítés útján fogantak, és az ultrahangvizsgálatok alapján csak három babára számítottak – a negyedik igazi meglepetés volt. A fiúk az Alexandru, Robert, Lucian és Luca neveket kapták, és egyelőre mindegyiket az intenzív osztályon tartják megfigyelés alatt, hiszen koraszülöttek – de a körülményekhez képest jól vannak.

Az orvosok beszámolói szerint a terhesség nem volt komplikációktól mentes, mert az édesanya korábban egy szívműtéten is átesett, ráadásul a szülés előtt koronavírusos tünetei voltak: köhögött és nehezen lélegzett. Ehhez képest a szülés viszonylag bonyodalmak nélkül folyt le, sőt a csecsemők mind egészségesek.A babákat legalább egy hétig inkubátor alatt tartják majd | Illusztráció

Az ilyenkor szokásos eljárás szerint a kismama négy hétig vagy a legközelebbi negatív koronavírus-tesztig nem látogathatja a babákat.

Az orvosok szerint százezer az egyhez az esélyes az ilyen terhességnek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?