Duzzad a bukaresti orosz nagykövetség épülete előtt tüntető tömeg

Több száz személy, köztük nagyon sok gyerek tüntetett szombat délután a bukaresti ukrán nagykövetség előtt az Ukrajna elleni orosz katonai támadás miatt tiltakozva.

A demonstráció résztvevői ukrán zászlókat és „Stop Putin!”, „No war!”, „Peace Ukraine!”, „Szolidarizálunk az ukrajnaiakkal. Le a háborúval!”, „We stand with Ukraine” feliratú molinókat tartottak a magasba. A tüntetők egy része elénekelte az ukrán himnuszt, és azt skandálta: „Gyilkos, Putyin gyilkos!”, „Ukrajna!”.

Az ukrajnai nagykövetség ügyvivője, Rohovei Paun az épületből kilépve köszönetet mondott a tüntetőknek a támogatásukért és a szolidaritásuk kifejezéséért. „A barátaink vagytok, mellettünk álltok, szívből köszönöm” – mondta a diplomata a tömegnek.

A résztvevők ezután elindultak a bukaresti orosz nagykövetséghez. A menet mellett elhaladó autósok egy része dudálással fejezte ki szolidarizálását a tüntetőkkel. Az orosz nagykövetség előtt a tüntetők román és ukrán nyelven többek között azt skandálták, hogy „Putyin, ne feledd, Ukrajna nem a tied!”, „Kifelé az orosz hadsereggel!”, „Szolidaritás!”, „Gyilkosok!”, „Ukrajna mindenek fölött”, majd újra elénekelték az ukrán himnuszt.

Az orosz nagykövetség előtti tüntetés 18 órakor még tartott, a résztvevők száma folyamatosan növekedett.

Az ukrajnai háború ellen tiltakozott szombaton egy civil szervezet felhívására több tucat tüntető az aradi közigazgatási palota előtt is. A demonstráció mintegy ötven résztvevője Putyin-ellenes és az ukránokkal szolidarizáló üzeneteket tartott a magasba.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?

banner_c9R6XLX8_banner_uAfkoMzW_ScrolloverAds_2023-02-28-zs_1920x1100.jpg
banner_mPvSBO0F_banner_8CGaT4FL_ScrolloverAds_2023-02-28-zs_580x1100.jpg