Cseke Attila: nem áll le a helyi fejlesztések programja

Cáfolja azokat a sajtóhíreket Florin Cîțu kormányfő és Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkálaotkért felelős miniszter, melyek szerint kimerült a Helyi Fejlesztések Országos Programjára (PNLD) szánt költségvetési keret, és mindössze a már kiszámlázott munkálatokat fizetik ki.

A stiripesurse.ro portál írta szerdán, hogy a PNDL-programban elfogyott a pénz, pedig csak idén márciusban, vagyis alig négy hónapja fogadták el az állami költségvetést.

Cseke Attila RMDSZ-es fejlesztési miniszter a Facebook-oldalán tett közzé pontosítást ezzel kapcsolatban: „az önkormányzati beruházások nem állnak le!” – írta a tárcavezető. Hozzátette, hogy minisztériumi költségvetésből fedeznek minden számlát, legkésőbb július 20-ig. „A június 15–17. után érkezett számlákat a nyár folyamán, a költségvetés-kiegészítés után fizetjük ki (...) Nem áll le a településfejlesztés, nem áll le az építkezés, ez csupán egy kötelező, jogi procedúra része” – Fogalmazott Cseke Attila.Cseke Attila | Fotó: rmdsz.ro

Florin Cîţu miniszterelnök a közösségi oldalán közölte, hogy a PNDL keretében végzett összes beruházási munkálatot a kormány finanszírozza, és a számlákat ki fogják egyenlíteni. Hozzátette, a hátralékokat rögtön a költségvetés-kiigazítás után, az év közepén kifizetik.

„A PNDL-n keresztül megvalósuló valamennyi beruházási munkálatot a román kormány finanszírozza a törvénynek megfelelően. A legutóbbi fizetési részletek a június 15-ig benyújtott számlákra vonatkoznak, amelyeket július 20-ig részletekben fizetünk ki. A kintlévőségek kifizetésére az évközi szokásos költségvetés-kiigazítást követően azonnal sor kerül. Biztosítom a helyi választott tisztségviselőket, hogy minden szabályos számla ki lesz fizetve, és ismételten felhívást intézek hozzájuk, hogy úgy dolgozzanak, hogy lehetőségünk legyen minél több számlát kiegyenlíteni” – írta.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?