banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Cîţu: továbbra is a PSD a gazdaság stabilitásának fő ellensége

Florin Cîţu kijelentette szombati sajtótájékoztatóján, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) továbbra is a gazdasági stabilitás első számú ellensége.

A miniszterelnök azt követően tartott sajtótájékoztatót a kormánypalotában, hogy a Standard & Poor's hitelminősítő intézet pénteken megerősítette Románia BBB mínusz / A-3 minősítését mind a hosszú, mind a rövid lejáratú adósságra, devizában és helyi fizetőeszközben egyaránt, a kilátásokat pedig negatívról stabilra javította.

Ez az első pozitív változás az intézet által működtetett romániai minősítés szempontjából 2013 novembere óta.

„Mindezeket mi, a liberálisok, valamint a PNL vezette koalíció olyan körülmények között értük el, hogy a Szociáldemokrata Párt folyamatosan támadott minket, akadályokat gördített elénk mind az egészségügyi válság, mind pedig a gazdasági válság vonatkozásában. Ma, a Standard & Poor's döntését követően biztos vagyok benne, hogy Ciolacu és a PSD is megérti: jó döntést hoztunk, amikor felső határt szabtunk az államháztartási kiadásoknak és elkezdtük a nyugdíjak és közalkalmazotti fizetések reformját. A PSD marad a fő ellenség, nemcsak politikai szempontból, hanem a gazdaság stabilitására nézve is” – mondta a kormányfő.

(Címlapkép: gov.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?