Botrány: bezárták egy folyosóra az újságírókat, akik részt akartak venni a PNL kampányrendezvényén

Az incidens péntek este történt a Nemzeti Liberális Párt (PNL) ploieşti-i jelöltjeinek bemutatkozó rendezvényén, ahol az újságírókat bezárták egy folyosóra, hogy ne vehessenek részt a kampányrendezvényen. A rendőrség személyi szabadság megsértése miatt büntetőeljárást indított.

A rendezvényre a Prahova Megyei Tanács 500 férőhelyes termében került sor, az intézmény pedig a Ploieşti központjában található Közigazgatási Palotában működik.

„Május 10-én este fél nyolc körül a Ploieşti-i Városi Rendőrséget egy nő újságíróként arról értesítette, hogy belépett egy ploieşti-i közintézménybe, és nem engedték ki az épületből. A vizsgálat során kiderült, hogy 19 óra körül egy politikai párt jelöltállításának bemutatójával összefüggésben a nő belépett az intézménybe, majd spontán konfliktusba keveredett az intézmény biztonsági őreivel. A konfliktust követően a biztonsági őrök mind a nő, mind egy másik újságíró férfi mögött a biztonsági őrök bezárták a bejárati ajtót, megakadályozva őket az épület elhagyásában” – közölte a Prahova Megyei Rendőrfelügyelőség.

Az ügyben bűnügyi dosszié készült a szabadságjogok jogellenes elvonása címén, és a nyomozást a Ploieşti-i Kerületi Ügyészség ügyészének koordinálásával folytatják le.

A helyi sajtó által közzétett képek szerint a két újságírót azért zárták be, hogy megakadályozzák a részvételüket a PNL kampányrendezvényére.

A sajtó azt is közölte, hogy a Prahova Megyei Tanács elnöke, Iulian Dumitrescu, aki bírósági felügyelet alatt áll és eltiltották a tisztségviseléstől, a tiltás ellenére lépett be a megyei tanács székházába. A rendőrség azonban pontosított: az ellenőrzéseket követően megállapították, hogy Dumitrescu nem volt eltiltva az intézménybe való belépéstől.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?