FRISSÍTVE: Beomlott a plafon egy Szeben megyei iskolában, négy gyermek kórházba került

Beomlott szerdán az osztályterem plafonja a Szeben megyei Ladamos (Loamneș) községhez tartozó Alamor (Alămor) falu általános iskolájában.

Illusztráció: SMURD

A ProTV tájékoztatása alapján négy diák megsérült. Őket kórházba szállították, de a tudatuknál voltak. Az Antena 3 beszámolója szerint a területi katasztrófavédelem több mentőegysége is kivonult a helyszínre. Amikor a plafon beomlott négy 11 és 15 év közötti gyermek tartózkodott a teremben, de szerencsére a sérüléseik nem súlyosak. A két fiút és a két lányt a szebeni gyermekkórházba szállították.

Maria Greavu, a község polgármestere azt mondta a Turnul Sfatuluinak, hogy az iskola ezen szárnya 1936-ban épült, 2004-ben tatarozták utoljára. Most épp a felújítására készültek, 500 ezer eurós uniós támogatást kaptak hozzá az Országos Helyreállítási Alapból (PNRR). Gheorghe Banciu iskolaigazgató szerint a gipszkarton-mennyezet a huzat következtében szakadhatott le, de szerencsére nem egyszerre omlott be. A diákok többsége szüneten volt, közülük négyen tértek vissza az épület első emeletén lévő teremébe és feltételezhetően attól lett huzat, hogy kinyitották az ajtót. A teremben amúgy összesen 13 általános iskolás diák tanult, összevont rendszerben. Őket átköltöztetik a szomszédos épületbe.

A rendőrség bűnvádi eljárást indított. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?