Balesetveszély: biciklisek miatt aggódik a háromszéki rendőrség

Felhívják a figyelmet, hogy év eleje óta Kovászna megyében 9 súlyos közlekedési baleset történt, amelynek 4 halálos áldozata és 7 súlyos sérültje volt. Gond az, hogy a 9 súlyos balesetből hármat kerékpárosok okoztak, mutat rá a háromszéki rendőrség.

Felhívják a két keréken közlekedők figyelmét, hogy ezen a héten Kovászna megyében átfogó akciókat szerveznek, amelyek során elsősorban a kerékpárosok és robogósok által elkövetett szabálysértéseket próbálják megelőzni, de kiemelten ellenőrzik, hogy a járművezetők fogyasztanak-e alkoholt vagy kábítószert.Illusztráció: Vargyasi LeventeA Kovászna megyei rendőrség azt tanácsolja a bicikliseknek, hogy szigorúan tartsák be a közlekedési szabályokat, legyenek tisztába a közlekedési táblák, lámpák és az útburkolati jelek jelentésével. Fontos, hogy használjanak védőfelszerelést és fényvisszaverő ruházatot, hogy legyenek láthatóak. Használjanak lámpákat és fényjelzőket, esetenként hangjelzéseket is.

A kerékpárosok tartsanak kellő távolságot, és számoljanak a többi közlekedő mozgásával, valamint számítsanak arra is, hogy kinyílhat egy parkoló autó ajtaja, illetve igazítsák sebességüket a forgalmi viszonyokhoz és a környezethez. Emellett fontos, hogy tartsák jó műszaki állapotban a biciklit, rendszeresen ellenőrizzék a fékeket, a lámpákat, fogalmazta meg tanácsait a háromszéki rendőrség.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?