Az ország megyéinek több mint felében elromlik az idő hétfőn

Szelesre fordul az idő hétfőn az ország 27 megyéjében – figyelmeztet az országos meteorológiai szolgálat (ANM).

Nem lesz előnyös az ernyő | Illusztráció: MTIAz elsőfokú (sárga jelzésű) figyelmeztetés Fehér, Argeş, Arad, Bihar, Beszterce-Naszód, Brăila, Brassó, Kolozs, Călăraşi, Krassó-Szörény, Konstanca, Dâmboviţa, Gorj, Hunyad, Hargita, Ialomiţa, Máramaros, Maros, Neamţ, Prahova, Szeben, Szilágy, Szatmár, Suceava, Tulcea, Temes és Vâlcea megyére érvényes.

Ezekben a régiókban hétfőn, március 27-én 6 és 23 óra között felerősödik a szél, a széllökések elérik az 55-65 kilométeres óránkénti sebességet, a hegyvidéken (1700 méter fölött) pedig akár a 80-90 kilométeres óránkénti sebességet is. Az erős szél által felkavart hó jelentősen lecsökkenti a látótávolságot a hegyekben – figyelmeztetnek a meteorológusok.

A meteorológusok szerint az eső a hétfőről keddre virradó éjszaka vegyes csapadék formáját ölti; főleg északon várható hó, havaseső és jégdara. A hegyekben havazni fog, a lehulló csapadék helyenként meghaladja a 15-20 litert négyzetméterenként.

Kedden és szerdán az időszakhoz képest hideg lesz, hajnali fagyokra, hóharmatra és talajmenti jegesedésre kell számítani.

Kapcsolódók

Kimaradt?