Az idei első negyedévben több mint háromszorosára nőtt a légi utasok száma

Fotó: Agerpres/EPAAz idei első negyedévben több mint háromszorosára, 3 085 700-ra nőtt a légi utasok száma Romániában a tavalyi év azonos időszakához mérten - közölte hétfőn az országos statisztikai intézet.

Tavaly ugyanebben az időszakban 916 500 utas vette igénybe a légi közlekedést a romániai repülőtereken. A legtöbb utast, 1,992 milliót a bukaresti Henri Coanda nemzetközi repülőtéren jegyezték, második helyen a kolozsvári repülőtér áll 333 500-zal, harmadik a Iași-i, ahol összesen 217 200 induló és érkező utast számoltak össze.

A legtöbb utas a menetrend szerinti járatokon Londonból, Milánóból, Madridból, Isztambulból, Brüsszelből, Dubajból, Münchenből, Rómából, Amszterdamból és Bécsből érkezett. Az induló utasok esetében szintén London, Milánó és Madrid áll az első három helyen, negyedik München, majd Isztambul, Amszterdam és Brüsszel következik. Az országok közül Olaszországból, az Egyesült Királyságból, Németországból, Spanyolországból, Franciaországból, Törökországból Hollandiából, Belgiumból, az Egyesült Arab Emirségelből, Ausztriából és Írországból érkezett a legtöbb utas Romániába.

Kimaradt?