Az energiaszámlák kifizetésére fordítható segéllyel támogatják jövőre a rászorulókat

A kormány jóváhagyta a rászoruló személyek és családok energiaár-támogatását, az úgynevezett energiakártya kedvezményezettjei 1400 lejes segélyt kapnak számláik kifizetésére – jelentette ki csütörtökön Marcel Boloş európai projektekért felelős miniszter a kormánypalotában.

A tárcavezető szerint az összeget két részletben folyósítják, 700 lejt 2023 februárjában, majd újabb 700 lejt 2023 szeptemberében.

Illusztráció: Pixabay

A következő szociális kategóriák részesülnek a támogatásban: a 60 év fölötti nyugdíjasok, akiknek háztartásában az átlagjövedelem nem haladja meg a 2000 lejt; a rokkantnyugdíjasok és fogyatékkal elő személyek, mindkét kategória esetében érvényes a 2000 lejes jövedelemhatár; a szociális segélyben részesülő, valamint a családi pótlékban részesülő személyek.

Boloş elmondta, hogy a támogatásban a kormány becslései szerint 3,9 millió személy fog részesülni, a kedvezményezettek listáját a munkaügyi minisztérium állítja össze.

Közlése szerint a kedvezményezettek a villamosenergia-, a földgáz-, a távfűtés, valamint a tűzifaszámláikat is kifizethetik a segélyből a postahivatalokban, postai átutalással az energiakártya, a számlák és a személyi igazolványuk birtokában. A műveletet a postások is el tudják végezni – tette hozzá.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az energiakártya névre szól, különféle biztonsági elemeket tartalmaz, nem adható át más személynek, és nem használható készpénzfelvételre.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?