Az FBI képez ki román korrupcióellenes rendőröket

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei tartanak két webináriumot a román belügyminisztérium korrupcióellenes főigazgatóságán (DGA) dolgozó rendőrök számára.

A DGA tájékoztatása szerint a 16 korrupcióellenes rendőr képzése a Nemzetközi Rendészeti Akadémia (International Law Enforcement Academy – ILEA) budapesti intézménye szakembereinek szervezésében történik, az Egyesült Államok bukaresti nagykövetségének támogatásával.

A webkonferencián szlovén, koszovói és moldovai szakértők is részt vesznek. Az első webináriumra március 22–25. között, a másodikra április 20–21-én kerül sor.

Polițiștii #DGA vor fi pregătiți în domeniul combaterii corupției de #FBI Detalii aici http://www.mai-dga.ro/arhive/55940

Közzétette: Direcția Generală Anticorupție – 2021. március 17., szerda

A résztvevők az információk összegyűjtése és elemzése, a korrupciós bűncselekmények kivizsgálása, a stratégiai vezetés, a korrupciós bűncselekmények kivizsgálása érdekében folytatott nemzetközi együttműködés módozatairól sajátíthatnak el tudásanyagot. Szó esik a vonatkozó törvényi keretről, a szakterületen foglalkoztatott rendőrökkel szembeni etikai és magatartásbeli követelményekről, valamint arról is, mit lehet tenni a korrupciós tettek motivációjának csökkentésére.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?