Vonatbaleset Csíkszeredában: az autóban ülő két személy meghalt a lángokban

Vonatbaleset történt vasárnap délelőtt Csíkszeredában, az egyik vasúti átjárónál: egy síneken áthaladó autót gázolt el a vonat – közölte a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség. FRISSÍTÉS1: A gépkocsiban utazó két személy életét veszítette. FRISSÍTÉS2: A mentősök nem tehettek semmit, az áldozatok szénné égtek. FRISSÍTSÉS3: Az önkormányzat a sorompók mielőbbi üzembe helyezését sürgeti.

Az eset a zsögödfürdői vasúti átkelőnél történt, az ütközés következtében kigyulladt a mozdony. A helyszínre három csíkszeredai tűzoltóegység sietett ki egy tűzoltóautóval, egy a műszaki mentésre alkalmas különleges járművel, valamint egy rohammentővel.

FRISSÍTÉS1: A Hargita Megyei Mentőszolgálattól érkező első információk szerint az autóban ülő két személy nem élte túl az ütközést. 

FRISSÍTÉS2: A katasztrófavédelmi felügyelőség vezetője, Stelian Cimpoeşu ezredes az Agerpes hírügynökségségnek elmondta, hogy az ütközést követően a vonat több mint 200 méteren át sodorta maga előtt a személygépkocsit, amely lángra lobbant, és a benne ülő két személy halálra égett.

Tűz keletkezett továbbá a mozdonyban is. A lángokat a helyszínre siető tűzoltók fékezték meg. Az ezredes hozzátette, hogy nem állt fenn a veszélye annak, hogy a tűz átterjed a szerelvény többi részére, így az utasok biztonságban voltak.A videókat olvasónk készítette

Dr. Péter Szilárd, a Hargita Megyei Mentőszolgálat vezetője úgy nyilatkozott, hogy a mentőegységek helyszínre érkezésekor az autó még lángokban állt, ezért esélytelen volt megmenteni az áldozatok életét.

FRISSÍTSÉS3: Csíkszereda Polgármesteri Hivatala még június legelején átiratban kérte a vasúttársaságot, hogy helyezze működésbe a korábban felszerelt sorompókat – írja a baleset kapcsán hivatalos közösségi oldalán a városháza.

„Akkor azt a választ kaptuk, hogy a fejlesztésük nem korlátozódik Csíkszeredára, nagyobb projekt része, és csak akkor kezdik használni, ha a teljes rendszer működőképes. Addig is a KRESZ értelmében továbbra is a STOP tábla és az andráskereszt a mérvadó. Azt követően szóbeli egyeztetések alkalmával is nyomatékosítottuk, hogy megtévesztő a jelzőlámpa és életveszélyes a kereszteződés” – mutat rá az önkormányzat.

Ennél az átjárónál ez már a sokadik baleset, a sokadik tragédia. „Felszólítjuk a vasúttársaságot, hogy az emberi életet kezeljék elsőbbrendűként, és tegyenek meg mindent a balesetek megelőzése érdekében! Használják az automata sorompórendszert!” – tették hozzá.

(A címlapkép olvasónktól érkezett)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?