Autóbusz és személygépkocsik ütköztek: két áldozat meghalt, négy megsérült

Két áldozat meghalt, négy másik pedig megsérült egy közúti balesetben szombatra virradóan, amelyben két személygépkocsi és egy autóbusz is érintett volt a Vaslui megyei Crasna térségében.

A mentőalakulatok kiérkezésekor hat áldozatot találtak, akik közül öten beszorultak egyik gépkocsiba. Csak egyikük volt eszméleténél, ketten szív- és légzésleállásban voltak, ketten kómában.

Fotó: Vaslui megyei katasztrófavédelmi felügyelőség

A tűzoltók mentési manővereket hajtottak végre, miközben a mentősök stabilizálták az áldozatokat. Minden áldozatot kiemeltek a roncsból, ám egyikük életét már nem sikerült megmenteni. Egy másik sérült a kórházban veszítette életét. Az autóbuszban utazó személyeket megvizsgálták, de ők nem igényeltek orvosi ellátást, tájékoztat Marius Stanciu, a Vaslui megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szóvivője.
A buszban 40 személy volt, 38 utas és két sofőr. A balesetnél nem aktiválták a vörös intervenciós tervet, bár három jármű és 46 személy volt érintett, mivel hat áldozat volt, ez pedig a terv aktiválásához előírt küszöbérték alatt van.
A rendőrök vizsgálják a baleset körülményeit.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?