banner_MpsidwSE_970x250_Haromszek.jpg
banner_3lV7MYIa_300X250_Haromszek.jpg

Ártatlannak vallja magát az ortodox pópa, akinek a keresztelése után elhunyt egy csecsemő

Ártatlannak véli magát az ortodox pópa, aki megkeresztelte a szertartást követően elhunyt csecsemőt. Szerinte a gyászoló család tagjai mindenkit hibáztatnak, csak magukat nem.

Mint arról mi is beszámoltunk, a törvényszéki orvostani jelentés szerint akut szív- és légzési elégtelenség miatt halt meg a csecsemő az ortodox keresztelési szertartást követően még január végén.

Alexandu Mazarache, a keresztelést végző ortodox pópa az Agerpres hírügynökségnek úgy nyilatkozott, a jelentés kedvező számára, de nem kellett volna nyilvánosságra kerülnie, ugyanis még nem zárult le a nyomozás. A pópa továbbra is ártatlannak vallja magát.

„Én tudom, hogy kell zajlania a keresztelésnek, nem ez volt az első ilyen szertartásom. (...) A szülők nemcsak hogy nem szóltak, hogy a gyermek beteg, most is azt állítják, hogy teljesen egészséges volt, bár a törvényszéki orvostani jelentésből egyértelműen kiderül, hogy milyen betegségei voltak. Mindenkit hibáztatnak, csak magukat nem. Én nem akarok hibáztatni senkit” – fogalmazott a pap, hozzátéve, bár négy törvényszéki orvos volt jelent a boncolásnál, tudomása szerint a szülők kérni fognak egy ellenszakértői véleményt.

A jelentés szerint a halál akut szív- és légzési elégtelenség miatt állt be, amelyet súlyos tüdőgyulladás okán fellépő akut légzési nehézség váltott ki. A szakemberek következetései szerint nagyon súlyos volt az egyébként koraszülött kisgyerek állapota, betegsége végzetes volt.

A keresztelői szertartást végző pap ellen bűnvádi eljárás van folyamatban gondatlanságból elkövetett emberölés miatt, és a törvényszéki orvostani jelentés meghatározó fontosságú az ügy tekintetében.

(Címlapképi illusztráció forrása: Agerpres)

banner_TfWzz7sC_300x250-HU.jpg
banner_Y04tqfmE_970x250_HU.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?