Áradásokat, közlekedési fennakadásokat okoztak a heves esőzések a déli országrészben

Áradásokat okoztak a Déli-Kárpátok térségében a heves esőzések: a hegyekből lezúduló víz utakat és háztartásokat öntött el, hidakat rongált meg és földcsuszamlást is okozott – összegezte hétfői jelentésében az országos katasztrófavédelmi főfelügyelőség (IGSU).

Több portáról is ki kellett szivattyúzni a vizet | Fotó: katasztrófavédelmi felügyelőségAz ország területének mintegy negyedében, 11 megyében több mint 30 helyszínre riasztották a tűzoltókat: 17 házból, tucatnyi pincéből, és udvarról szivattyúzták ki a vizet, ugyanakkor sok helyütt az útra döntött fákat, villanypóznákat kellett eltávolítaniuk. A viharos idő több épületet és gépkocsit megrongált.

A legsúlyosabb károkat a Prahova megyei Sinaián okozta egy megáradt patak, ahol földcsuszamlás miatt három, veszélybe került házat kellett kilakoltatni. Vrancea megyében kétszáz lakosú falut vágott el a külvilágtól a megáradt patak, amely elsodorta a településre vezető egyetlen hidat is.

Buzău megyében a – Moldva és Háromszék között összeköttetést teremtő – DN 10-es főúton néhány órára teljesen, a DJ 702B jelzésű megyei úton részlegesen leállt a forgalom az útra hullott kövek és az útburkolatot elárasztó víz és hordalék miatt. „Az ítéletidő nem követelt emberéleteket" – zárta közleményét a katasztrófavédelmi főfelügyelőség.

Kapcsolódók

Kimaradt?