Április végi hóval lepte meg az időjárás a Hargita megyeieket

Sűrű hóesésre ébredtek szerdán reggel a Hargita megye hegyvidéki részein élők. Az előrejelzések szerint a május elsejei hétvégén is marad a változatos időjárás.

Igazán szeszélyesnek nevezhető az idei áprilisi időjárás. Míg az elmúlt hétvégén a jó idő a kertekbe, kirándulóhelyekre csábította a Hargita hegység vidékén élőket, addig a hét közepére ismét visszatért a tél. Már kedden is havazott a Hargita magasabban fekvő részein és a Gyimesek vidékén, szerda reggelre pedig a megyeszékhely lakói is sűrű hóesésre ébredtek.Fotó: Márk Boglárka

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) hétfői előrejelzése szerint a hegyekben április 26-28-a között az átlagosnál hidegebbre kell számítani, nappal sem lesz több 6 foknál, hajnalban pedig mínusz 4 fok is lehet. Később felmelegedés kezdődik, április 30-án és május elsején 12 fokos maximumokkal és 4 fokos minimumokkal számolhatunk.

Ezt követően ismét lehűl a levegő, nappal átlagban 10, éjjel 2 fokot mérnek majd a hőmérők. A következő két hét első napjaiban vegyes csapadékra, majd esőzésekre kell felkészülni a hegyvidéken, olykor villámlás is előfordulhat.

(Borítókép: Gyimesi látkép április végén | Fotó: Prezsmer Fülöp)

Kapcsolódók

Kimaradt?