A védőoltás felvételére biztatja híveit Csűry István református püspök

A Királyhágómelléki Református Egyházkerülhet vezetősége nevében Csűry István püspök a védőoltás elfogadását és a beoltás alkalmazását javasolja.

„Vannak tragikus korszakok, amikor Isten kegyelme és szeretete nélkül az ember tehetetlenné válik. Kiszolgáltatottságában csökken a helyzetismeret és növekszik a döntésképtelenség. Ebben a helyzetben a félelem egyeseket elszigetel, másokat felelőtlenné tesz. Az elhárítás lelki folyamata némelyeket tagadásba kerget, másokat feledékenységbe vagy cinikus okoskodásba” – kezdi a Facebook-oldalán közzétett felhívásában Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke. 

Az egyházi vezető kiemelte: „emberek esnek egymásnak, mert a szorongás csendesebb, kezdő szakaszát felváltja a dühöngő – mindent eltipró – indulat. Ennek lesz áldozata a józan, megoldást keresők véleménye és kiutat mutató munkája.”

Csűry István azt írta, a vírustagadás erősödve terjedt akkor is, amikor a kórházak befogadóképessége a végét járta. „Rövid ideig, mintha mindenki egyetértett volna a védőoltás szükséges bevezetésében, mintegy utolsó menedék a veszélyeztettek megmentésére” – fogalmazott a püspök.

„Vírustagadók és oltásellenzők együtt keltenek zavart és bizonytalanítják el a tájékozatlanokat, attól sem megriadva, ha halálba juttatnak így szerencsétleneket” – olvasható a Királyhágómelléki egyházkerület vezetőjének bejegyzésében.

Csűry István éppen ezért felhívásában meg is fogalmazza: „egyházkerületünk vezetősége nevében javasolom a védőoltás elfogadását és a beoltás alkalmazását”. Igei alapú magyarázata után még hozzátette, mindannyiunk vágya, hogy egészséges világban éljünk, ezért a legtöbbet akkor teszünk, ha magunkat és így másokat is védjük a kórokozóktól.

Kapcsolódók

Kimaradt?