banner_Lby144CD_KUK_12_maszol-970_250.jpg
banner_JLt9ZURq_KUK_12_maszol-300_250.jpg

FRISSÍTVE – A tóba zuhant egy repülőgép, tizenkilencen meghaltak

FRISSÍTVE: A rossz időjárás miatt a tanzániai Viktória-tóba zuhant egy utasszállító repülőgép vasárnap, nem sokkal a leszállás előtt az északnyugati Bukoba városában – közölte a rendőrség. FRISSÍTÉS: Tizenkilenc halottja van a repülőgép-szerencsétlenségnek.

William Mwampaghale regionális rendőrparancsnok a bukobai repülőtéren újságíróknak azt mondta, hogy a Precision Air légitársaság egyik repülőgépe a repülőtértől mintegy 100 méterre csapódott a vízbe. Hivatalosan egyelőre nem közölték, hogy hány utas tartózkodott a gép fedélzetén.

A helyi média arról számolt be, hogy a kelet-afrikai ország gazdasági fővárosából, Dar es Salaamból a tóparti Bukoba városba tartó járaton mintegy 49 ember tartózkodott.

A Precision Air, amely az ország legnagyobb magán légitársasága, rövid közleményt adott ki, amelyben megerősítette a balesetet. „A mentőcsapatot a helyszínre küldték, és két órán belül további információkat közölnek” – számolt be a légitársaság.

Tizenkilencen elhunytak

Tizenkilenc halottja van a vasárnapi tanzániai repülőgép-szerencsétlenségnek – jelentette be az ország miniszterelnöke, Kasszim Madzsaliva. A Precision Air légitársaság ATR 42-500 típusú repülőgépén 39 utas és négyfőnyi személyzet tartózkodott. A csaknem teljesen víz alá került gép törzséből korábbi jelentések szerint 26 sérültet mentettek ki és szállítottak kórházba.
 
A katasztrófa pontos oka egyelőre nem ismert, a légügyi hatóságok szerint azonban a repülőgép esőben, rossz látási viszonyok közepette próbálta megtalálni a leszállópályát, amelyet elvétett.
16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?