A román–amerikai gazdasági kapcsolatok fejlesztéséről tárgyalt Ciolacu

A kormány kellő jelentőséget tulajdonít a stabilitásnak és kiszámíthatóságnak, az átláthatóságnak és a versenyképes üzleti feltételek biztosításának is, amelyek Románia fejlődésének és modernizációjának fontos tényezői – közölte a miniszterelnök a Román-amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) képviselőivel a Victoria-palotában tartott csütörtöki találkozón.

Fotó: Agerpres

Marcel Ciolacu elmondta, hogy Románia legfontosabb külpolitikai célja a csatlakozás a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezethez. „Ez lendületet ad az ország modernizációs folyamatának, és hozzájárul az átláthatóság és az egészséges üzleti környezet előmozdításához” – idézte a miniszterelnököt a kormány közleménye.

A találkozón a kormányfő gratulált az AmCham Románia küldöttségének a kamara megalakulásának 30. évfordulójához. Kifejtette, hogy az elmúlt három évtizedben ez a szervezet hozzájárult a román-amerikai gazdasági kapcsolatok fejlesztéséhez, valamint a Románia és az Amerikai Egyesült Államok közötti stratégiai partnerség megerősítéséhez.

A miniszterelnök egyúttal üdvözölte az amerikai vállalatok érdeklődését az új romániai befektetések iránt. Hangsúlyozta, hogy a kormány is érdekelt az együttműködés elmélyítésében olyan területeken, mint az energia, a védelem, a kiberbiztonság, a digitalizáció, a gyógyszeripar vagy a pénzügyi és banki ágazat.  

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?