A román királyi család és Klaus Iohannis is részvétét fejezte ki Fülöp herceg halála miatt

A román királyi család „elmondhatatlan szomorúságának" adott hangot Fülöp herceg halála miatt. Klaus Iohannis államfő is részvétét fejezte ki a brit királyi családnak.

A brit uralkodó, II. Erzsébet királynő férjének halálhírét pénteken jelentette be a Buckingham-palota.

A román királyi család „elmondhatatlan szomorúságának" adott hangot pénteken Fülöp edinburghi herceg, a brit uralkodó, II. Erzsébet királynő férjének halála miatt. A román királyi család Facebook-oldalán olvasható bejegyzés szerint Fülöp herceg és Mihály király ugyanabban az évben születtek, unokatestvérek voltak, és „életre szóló barátság" kötötte össze őket.

Ducele de Edinburg, In Memoriam Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Consort, alături de întreaga...

Közzétette: Familia Regala a Romaniei – 2021. április 9., péntek

„Az edinburghi herceg keresztapja volt Margit hercegnőnek, a román korona őrzőjének, vigyázott rá iskolás, líceumi, majd egyetemi évei alatt. Fülöp herceg és Erzsébet királynő folyamatosan jelen voltak a román királyi család életében. Mihály király elhunyta után Margit hercegnő szülőként tekintett az edinburghi hercegre. A román és a brit királyi családok valamennyi generációja közeli kapcsolatban állt egymással, a mai generáció számára azonban II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg szellemi példakép, alapvető inspirációs forrás marad" – áll még az üzenetben.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

„Nagy szomorúsággal értesültem Fülöp edinburghi herceg haláláról. Románia a brit királyi család és a brit nép mellett áll e szomorú pillanatokban, részvétünket fejezzük ki, valamint abbéli meggyőződésünket, hogy a történelem megbecsüli Őfelsége hozzájárulását" – írta Klaus Iohannis államfő egy Twitter-üzenetben.

Kapcsolódók

Kimaradt?