A neamțiaké marad a Békás-szoros

Ezentúl is Neamț megye közigazgatási területéhez tartozik majd a Békás-szoros, miután a Hargita megyei törvényszék csütörtökön elutasította Hargita Megye Tanácsának újabb keresetét a megyehatár módosítására vonatkozóan.

Fotó: Agerpres

Adrian Niță, Neamț megye prefektusa azt mondta, hogy már eleinte sem értette, hogy miért kellett ismét bíróságra vinni az ügyet, hiszen korábban már jogerős ítélet született a Békás-szoros kapcsán. „Amikor tavaly beidézték a Neamț megyei prefektúrát, kiderült, hogy ugyanarról a jegyzőkönyvről van szó, mely az 1417/105/2011-es ügy tárgyát képezte, és amelyben a ploiești-i táblabíróság a 454/2020-as jogerős ítéletet hozta, elutasítva a dokumentum semmissé nyilvánítására irányuló kérést” – idézte a Rador a prefektust.

Emlékezetes, hogy a megyehatár kapcsán a székelyföldiek 2019-ben alapfokon pert nyertek, és Gyergyószentmiklóshoz csatolták a nagy idegenforgalmi vonzerővel bíró területet, de Neamț megye sikeresen fellebbezett a ploiești-i táblabíróságnál, amely visszaállította a moldvaiak számára előnyös megyehatárt.

A Hargita megyei törvényszék csütörtöki ítélete megfellebbezhető a marosvásárhelyi táblabíróságon.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?