A közúti közlekedés áldozatainak nemzetközi napján üzent a miniszterelnök

„NE ülj kormányhoz ittasan vagy kábítószer hatása alatt! Válaszd az életet” – írta vasárnap a Facebook-oldalán a közúti közlekedés áldozatainak nemzetközi emléknapja alkalmából közzétett bejegyzésében a miniszterelnök. Hétfőn vitatják az Anastasia-törvényt.

Marcel Ciolacu kifejtette, hogy a halálos balesetek megelőzéséhez az autósok és a hatóságok közös erőfeszítésére van szükség. „Kötelességünk ezt megtenni a közúti közlekedési tragédiák áldozatául esett gyermekek, fiatalok, nők és férfiak érdekében!” – írta a kormányfő.

Illusztráció | Fotó forrása: Kovászna Megyei Rendőrség
Bejegyzésében emlékeztetett arra, hogy hétfőn a házigazdája lesz az úgynevezett Anastasia törvény nyilvános vitájának, amelyet a közúti közlekedés áldozatainak emléknapja alkalmából rendeznek hétfőn 15 órától a Victoria-palotában.

A júliusban hatályba lépett törvény szerint az alkohol és/vagy kábítószer hatása alatt vagy jogosítvány nélkül vezető és halálos balesetet okozó autósokat letöltendő börtönbüntetésre kell ítélni. A jogszabályt egy Iaşi megyei községből származó négyéves kislányról, Anastasiáról nevezték el, akit 2022 júniusában egy jogosítvány nélkül vezető sofőr halálra gázolt.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Kapcsolódók

Kimaradt?