Ponta szerint Orbán okosabban tette volna, ha hallgat

Victor Ponta volt román kormányfő szerint Orbán Viktor okosabban tette volna, ha hallgat ahelyett, hogy a román centenáriummal kapcsolatos véleményét kifejtette volna Tusványoson.

Mint arról helyszíni tudósításunkban beszámoltunk, a magyar kormányfő arról beszélt szombati előadásában, hogy a magyarok megértik, hogy a románság számára ünnep az idei centenárium, de annak megértését kérik, hogy a magyarok számára „ezen nincs mit ünnepelni”. „Románia 100 éve nem tud mit kezdeni azzal, hogy itt él 1,5 millió magyar. Székelyföld akkor is létezett, mikor a modern Románia nem. Székelyföld akkor is létezni fog, mikor a modern Európa behódolt az iszlámnak" – mondta a miniszterelnök.

„A románok számára a nagy egyesülés centenáriuma ünnepi pillanat, a büszkeség és az öröm éve, és Orbán Viktor miniszterelnök okosabban tette volna, ha hallgat (ha már nem tudott tisztelettel és udvariasan beszélni róla). Ugyanakkor ez egy olyan pillanat is, amikor egyértelműen kirajzolódik az az óriási különbség, ami az 1918-as nemzeti érzelmű román vezetők és az országot most vezető tolvaj és analbaféta banda között van” – írta Facebook-bejegyzésében Victor Ponta. 

Ponta szerint Orbán tudja azt, hogy bukaresti partnerei példaképként tekintenek rá és „hajlandóan pénzért és önös érdekből eladni az elmúlt 100 év megvalósításait”. 

Kapcsolódók

Kimaradt?