Egy bukaresti drogdíler „hasznos” infókat közölt klienseivel lakása ajtaján

„Hasznos” információkat – üzleti szabályokat és a napi programot – is kifüggesztett lakása ajtajára egy bukaresti drogkereskedő. Vesztére azonban ezekről a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) munkatársai is értesültek.

A dílert akkor kapcsolták le, amikor Călăraşiban próbálta eladni az áruját. A rendőrség és a különleges alakulat alkalmazottai három rendben végeztek házkutatást a 31 éves férfi bukaresti lakásán, aki kannabisszal kereskedett. A házkutatás során 1 kg kábítószert és ennek értékesítéséhez használt különböző eszközöket, 5 mobiltelefont és 200 lejt foglaltak le, a kereskedőt pedig előzetes letartóztatásba helyezték.

Nem kis meglepetésükre azonban az illető nem rejtette véka alá a tevékenységét: lakása ajtaján a díler több hasznos információt is közzé tett kliensei tájékoztatására. Eszerint nem adott el kábítószert 1 gramm alatti mennyiségben, sem hitelre. Továbbá azt is közölte: a vásárló ne érkezzen bejelentkezés nélkül, sem ismeretlenek társaságában, mert ez esetben nem nyit ajtót nekik.

Pontosan leírta továbbá azt is, hogyan kell rácsörögni mobiltelefonról, hányszor és mikor. A klienseknek csupán a harmadik és ötödik emeleten szabadott kiszállniuk a felvonóból, de soha nem a negyediken, ahol a díler lakott.

A sok eljárásra és viselkedésre vonatkozó szabály között még az is szerepel, hogy nem szabad zavarni a szomszédokat, sem szabálytalanul parkolni, és úgy általában: kerülni kellett a feltűnést.

Kimaradt?