Újabb medve okozott riadalmat Tusványoson egy portál szerint

Pánikot keltett egy medve csütörtökön egy Tusványos helyszínéhez közeli parkolóban, „az emberek sikítva menekültek” – írja a sztarklikk.hu, amely fotót is közölt az autók között járkáló nagyvadról. Még az is elképelhető, hogy a tábor nulladik napján emberre támadó anyamedvéről van szó, mert ezt még nem sikerült befogni.

A Tusványos melletti parkolóban bóklászó állat a magyar portál szerint az erdélyi körúton tartózkodó MSZP-s politikusok mikrobuszától pár méterre jelent meg csütörtök este. A Maszol megkeresésére Tusványos sajtófelelőse, Kristály Lehel azt mondta, hogy nem tudnak az incidensről.

Mint korábban írtuk, Tusványos nulladik napján egy medvetámadás is történt, amelynek nyomán egy fiatalember kórházba került. A történtek után a környezetvédelmi miniszter engedélyezte a hárombocsos anyamedve kábítólövedékes elaltatását és elszállítását.

A Környezetőrség vezetője, Szép Róbert a Maszolnak elmondta: az anyamedvét csütörtök estig még nem sikerült elaltatniuk a vadat becserkészni próbáló vadászoknak. „Ez a művelet eltarthat akár egy hétig is” – magyarázta. Hozzátette, nem tartja kizártnak, hogy a Tusványos melletti parkolóban is ez az állat jelent meg.

„Biztos vagyok abban, hogy Tusványos környékén több medve is van. Ha befognak egyet, felbukkan egy másik. Úgy tudom, hogy a Szent Anna-tó mellett befogott Sanyi nevű medve helyett azóta öt másik jelent meg” – mondta Szép Róbert.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?