Hetedik napja keresik a Bélesi-tóban a Kolozs megyei APIA igazgatóját

A Román Haditengerészet mélyvízi búvárai keresnek egy személyt, aki szombaton, július 21-én tűnt el a Kolozs megyei Bélesi-tóban. 

A védelmi minisztérium pénteken közölte az Agerpres hírügynökséggel, hogy a szaktárca a Kolozs megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) kérésére küld segítséget. A mélytengeri katonai búvárok, akik 40-90 méteres mélységbe is képesek alámerülni, csütörtökön indultak el Konstancáról a Kolozs megyei gyűjtőtóhoz.

Az 112-es sürgősségi segélyhívó számon július 21-én jelentette egy betelefonáló, hogy a Bélesi-tóban, közel a gáthoz, saját tengelye körül forog egy csónak. A nyomozáshoz közel álló forrás szerint az eltűnt férfi a Kolozs megyei Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség (APIA) 40 éves igazgatója, Adrian Zaharia, akinek a környéken hétvégi háza van. 

Andrei Biriş, a Kolozs megyei ISU szóvivője szerint a gyűjtőtó mélysége néhol meghaladja a 40 métert, ezért speciális felszerelésű búvárok segítségét kell kérniük. 

Az eltűnt férfit már hetedik napja keresik az ISU, a Salvamont-Salvaspeo, valamint a rendőrség csapatai, mindeddig eredménytelenül. 

Romániában kizárólag a védelmi minisztériumhoz tartozó 39-es mélyvízi búvárosztag szakemberei képesek 40 méternél mélyebbre alámerülni és ott kutatásokat végezni - közölte a szaktárca. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?