A BBTE a legjobb kétszáz egyetem között szerepel a sanghaji listán

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem elérte a 151–200. helyezést az Academic Ranking of World Universities/ARWU, közismertebb nevén a sanghaji listán, amely a legtekintélyesebb nemzetközi egyetemi rangsornak számít a kiértékelés során alkalmazott kiválósági mutatók, azaz az oktatás minősége és a kutatási eredmények alapján.

A BBTE által elért helyezés a Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar közigazgatás szakterületre vonatkozik. Ugyanebben a kategóriában találjuk a bukaresti Közgazdaságtudományi Akadémiát is.

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem továbbra is megőrizte helyét a világ legjobb egyetemei között a legfrissebb nemzetközi egyetemi rangsorok alapján, amelyek irányadónak számítanak az európai és nemzetközi akadémiai közegben.

„A BBTE jelenléte a sanghaji lista kiemelt helyén, a Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar keretében működő közigazgatás szakterület révén, ismételten igazolja – amennyiben erre még szükség lenne –, a BBTE által biztosított oktatás, valamint az itt zajló tudományos kutatás minőségét, egy olyan egyetemen, amelynek kiváló akadémiai státusa újból megerősítést nyert” – jelentette ki dr. Călin Hințea egyetemi tanár, a Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar dékánja.

Dr. Daniel David egyetemi tanár, a BBTE kutatásért, versenyképességért-kiválóságért, valamint a tudományos kiadványokért felelős rektorhelyettese úgy nyilatkozott, hogy „ezeket a kiváló eredményeket a romániai felsőoktatási rendszerben tapasztalható krónikus alulfinanszírozottság tükrében kell értékelnünk. A nemzetközi egyetemi rangsorokban elért eredmények és helyezések újra megerősítik a Babeș–Bolyai Tudományegyetem státusát és nagyfokú hitelességét.”

2018-ban világszinten közel 27 000 egyetem működik.

(Címlapfotó forrása: clujmanifest.ro)

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?