„Önkéntes rendőr” címet érdemelt a becsületes háromszéki asszony

„Önkéntes rendőr” kitüntetést kapott egy sepsiszentgyörgyi asszony, amiért visszaadott ezer lejt a jogos tulajdonosának.

Eugen Palade Kovászna megyei rendőrparancsnok kedden oklevéllel és emléklappal ajándékozta meg azt az asszonyt, aki a rendőrségen jelentkezett, miután egy bankautomatában ezer lejt talált. Ennek nyomán a nyomozók azonosították a pénz jogos tulajdonosát, akinek visszaadták az összeget.

Mint kiderült, a pénz tulajdonosa kikérte a pénzt az automatából, de anélkül távozott. A becsületes megtaláló sepsiszentgyörgyi asszony rögtön utána érkezett az automatához, elvette a talált összeget, és azonnal a rendőrségre sietett. Elmondása szerint megijedt, amikor meglátta a pénzt, és úgy gondolta, hogy tisztességtelenül szerzett pénz nem hoz szerencsét.

A Kovászna megyei rendőrség parancsnoka, Eugen Palade kedden személyesen adta át az „önkéntes rendőr” emléklapot, és gratulált az asszonynak. Rámutatott, hogy a rendőrség bátorítja a civil öntudatot és a tisztességet, ami természetes kell hogy legyen a társadalomban. A háromszéki rendőrség ugyanakkor arra is figyelmeztet, hogy minden talált tárgyat tíz napon belül vissza kell juttatni a jogos tulajdonosának, vagy átadni a hatóságoknak, ellenkező esetben ennek elmulasztása bűncselekménynek minősül, szabadságvesztéssel vagy pénzbírsággal büntetik.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?