Orban: Dăncilă Románia történelmének leggyengébb miniszterelnöke

Viorica Dăncilă Románia történelmének "leggyengébb miniszterelnöke" - jelentett ki hétfőn Ludovic Orban.

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke szerint a Szociáldemokrata Párt (PSD) úgy ígérgeti a nyugdíjemeléseket, mintha választási kampányban lenne.

"Megdöbbenéssel hallgattam ma a miniszterelnök úgynevezett féléves mérlegét. Nem mondhatok mást: Viorica Dăncilă Románia történelmének leggyengébb miniszterelnöke, a jelenlegi kormány pedig Románia történelmének leggyengébb kormánya. Viorica Dăncilă semmit sem értett meg, ami körülötte történik, nem tesz mást, mint végrehajtja a parancsokat. Viorica Dăncilă nem ért semmihez, azon kívül, hogy hibát hibára halmoz, a jelenlegi kormány pedig egy katasztrófa az ország számára" - nyilatkozta Orban a PNL végrehajtó bizottságának ülése után.

Meglátása szerint a kormány "negatív teljesítményei" közé tartozik az unió legmagasabb inflációja, az uniós alapok legkisebb lehívási rátája, a legkisebb beruházások, a legnagyobb államháztartási hiány, a vásárlóerő csökkenése.

Véleménye szerint Liviu Dragnea, a PSD elnöke és Darius Vâlcov államtanácsos "úgy ígérgetik a nyugdíjemeléseket, mintha választási kampányban lennének". "A PNL minden nyugdíjemelést támogat, de ezt úgy kell megvalósítani, hogy a hatást nem semmisítse meg az infláció" - hangoztatta Orban, aki felszólította a PSD-t, hogy 'korrigálja a nyugdíjrendszer összes igazságtalanságát'.

A PNL elnöke emlékezetett: a kormányprogram szerint az új nyugdíjtörvénynek 2018. október 1-jén kellene életbe lépnie, de egyelőre tervezet sincs.

Kapcsolódók

Kimaradt?